Wat is Raymedy?

Raymedy combineert oosterse en westerse geneeswijzen met elkaar. Het is een wetenschappelijke methode, gebaseerd op westerse natuurkundige wetten, die gebruik maakt van de acupunctuurkennis uit de oosterse geneeswijze. Met behulp van een weerstandmeting op de acupunctuurpunten worden de energiebanen in het lichaam gemeten, deze energiebanen worden ook wel meridianen genoemd.

Volgens de traditionele oosterse geneeskunde circuleert energie, chi of qi, door het lichaam en volgt hierbij specifieke banen. Het verloop van de energie in de meridianen is een maatstaf voor de gezondheid van lichaam en geest. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onderbrekingen, blokkades of onder- of overactiviteit in deze energiebanen kunnen veroorzaakt worden door emotionele of fysieke problemen, zoals door littekens, blessures of trauma’s.

Met behulp van Raymedy kunnen blokkades, onderbrekingen of onder- of overactiviteit in energiebanen zichtbaar gemaakt en beïnvloed worden. Dit gebeurt met lichttherapie, magnetische therapie en/of microdoorbloeding. Licht bestaat uit allerlei kleuren en iedere kleur heeft zijn eigen frequentie, trilling. Net zoals een magnetisch veld een bepaalde trilling heeft. Ook iedere cel in het lichaam trilt met een bepaalde frequentie. Door een gebeurtenis kan de trilling van cellen verstoord worden. De behandeling kan ervoor zorgen dat de cellen weer in hun natuurlijke frequentie gaan trillen, waardoor ze het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer activeren en energie weer natuurlijk gaat stromen en lichaam en geest weer in balans komen.

 

Wilt u een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!